S klikom na spodnji gumb si oglejte seznam svetilk skladnih z Uredbo o mejnih vrednostih svetlobnega osnaževanja okolja. Lahko si pa preberete več o uredbi.

%VAR:BLOCK_LINK_TEXT%

%VAR:SLOGAN%

%title

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, Direktorat za okolje, organizira javni posvet na temospremembe Uredbe o mejnih vrednostih svetlobnega onesnaževanja okolja.

Posvet bo organiziran v dveh delih. V prvem delu bodo predstavljeni dosedanji dosežki gledeureditve področja svetlobnega onesnaževanja in aktivnosti, ki jih ministrstvo izvaja v smerispremembe obstoječe zakonodaje.Drugi del bo organiziran v obliki okrogle mize, kjer bo možna izmenjava mnenj in predlogov.Govorniki na okrogli mizi bodo znani naknadno.

Zainteresirano javnost vabimo, da predstavi tudi svoje prispevke. Če želite predstaviti svojpogled na urejanje te problematike, se lahko prijavite najkasneje do 30. 8. 2023 , s pripisom Prijava na posvet o svetlobnem onesnaženju. Prijavi priložitekrajši povzetek predstavitve (vaši podatki oziroma podatki organizacije, ki jo zastopate innajveč 500 znakov besedila). Prispevki na posvetu so omejeni na maksimalno 15 min.Za prijavo na javni posvet in za dodatne informacije se lahko obrnete na Marjeto Zupančič, 01478 7661.Odbor, ki se ukvarja z obvladovanjem neželenih učinkov razsvetljave, predvsem zunanje je pripravil Sporočilo za javnost o racionalizaciji javne razsvetljave

Več informacij o odboru je TUKAJ (splošno o neželenih učinkih) in TUKAJ (cilji odbora).