SDR Novice, Letnik VIII, št. 1

 

POSVETOVANJE RAZSVETLJAVA 2013 

10. in 11. oktober 2013, Hotel Golf, Bled.

 

Letošnje posvetovanje bomo združili z organizacijo delavnice v okviru sekcije 2  (Physical Measurement of Light and Radiation) Fizikalno merjenje svetlobe in sevanja. Delavnica bo potekala v torek, 8. in v sredo, 9. oktobra, v hotelu Park, prav tako na Bledu. Na delavnici bodo vabljena predavanja, ki jih bodo imeli najboljši svetovni strokovnjaki s področja merjena svetlobnotehničnih veličin. Seveda pa bomo kakšnega povabili tudi na naše posvetovanje, ki bo v četrtek in petek. V sklopu posvetovanja Razsvetljava 2013 bo tudi občni zbor SDR.

 

Kot smo že omenili ob zaključku lanskega posvetovanja si želimo v letošnjem letu dvigniti tehnični nivo predstavitev. Zato smo pripravili 60% popust pri kotizaciji za vse, ki bodo napisali članek za zbornik in imeli predstavitev.

Vabimo vas, da že danes razmislite kaj lahko predstavite na letošnjem posvetovanju.

Vabljeni tudi sponzorji!

 

ČLANARINA 2013 

Članarina za leto 2013 znaša 25 EUR. Več o članarini za fizične osebe in donacijah na http://www.sdr.si/sl/clanarina.html.

 

Sklepi IO SDR

IO SDR je na svoji seji dne 28.2.2103 sprejel:

- Etični kodeks SDR (http://www.sdr.si/sl/77)

- Novo donatorsko pogodbo v slovenskem in angleškem jeziku

- Novo pristopno izjavo v slovenskem in angleškem jeziku

Skupaj z novo donatorsko pogodbo je bil sprejet tudi predlog o omejitvi brezplačnih objav svetilk na spletni strani ULOR=0. V bronasti donaciji je zajeta objava 10 svetilk, v srebrni 20 svetilk in v zlati 40 svetilk. Donator lahko objavi večje število svetilk, vendar skladno s cenikom SDR. 


SDR tudi na Facebooku

Od konca januarja 2013 smo tudi mi na tem družabnem omrežju. VŠEČKAJTE vsi! Vabljeni, da sodelujete pri oblikovanju te strani. Več…

 

Donacije v SDR

Do danes so svoje donacije za leto 2013 nakazali podjetji MTS international d.o.o. in Tehmar.

 

 

CIE praznuje 100

12. -  19. april 2013, Pariz, Francija

 

V letu 2013 bo CIE, naša krovna organizacija, praznovala 100. obletnico delovanja. Ker je bilo združenje ustanovljeno v Parizu, bo tudi naslednji "Midterm Session" v mestu ljubezni. V sklopu te konference bo tudi praznovanje prve 100-letnice CIE. Srečanje bo od 12. do 19. aprila 2013. Glavna tema posvetovanja bo "Naproti novemu stoletju svetlobe" s poudarkom na temah: Ritem svetlobe, Inteligentna razsvetljava in Nočne podobe mest. Posvetovanju bodo pridružena tudi srečanja tehničnih komitejev in sekcij. Več…

  

Konferenca LUX EUROPA 2013  

18. -  20. september 2013 Krakov, Poljska

Več o Lux Europa 2013 si lahko preberete tukaj.