SDR Novice, Letnik VII, št. 6

 

POSVETOVANJE RAZSVETLJAVA 2012 

25. in 26. oktober 2012, Rimske terme/Rimske Toplice.

 

Posvetovanje je za nami. Z mirno vestjo lahko rečemo, da je bilo USPEŠNO. Predavanja so bila zanimiva in poučna. Vsekakor pa si želimo v naslednjem letu še dvigniti tehnični nivo predstavitev. Zato smo za naslednje leto pripravili 60% popust za vse, ki bodo napisali članek za zbornik in imeli predstavitev. Tako lahko že danes razmislite kaj boste pripravili za posvetovanje Razsvetljava 2013, ki bo v oktobru 2013.  

 

Objavili smo tudi skoraj vse predstavitve. Ogledate si jih lahko na strani… PROGRAM

 

Na posvetovanju pa smo naredili tudi nekaj fotografij. Oglejte si jih v FOTOGALERIJI.

 

Hvala vsem udeležencem in sponzorjem! 


Občni zbor 2012
 

26. oktober 2012 ob 14:30, Rimske terme/Rimske Toplice.

 

Na posvetovanju smo izvolili tudi novo vodstvo SDR. Novi predsednik je soglasno postal Mihael Garibaldi. Novemu predsedniku čestitamo za zmago in mu želimo uspešen mandat.  Kdo opravlja druge funkcije v SDR si lahko ogledate tukaj.

 


CIE praznuje 100

12. -  19. april 2013, Pariz, Francija

 

V letu 2013 bo CIE, naša krovna organizacija, praznovala 100. obletnico delovanja. Ker je bilo združenje ustanovljeno v Parizu, bo tudi naslednji "Midterm Session" v mestu ljubezni. V sklopu te konference bo tudi praznovanje prve 100-letnice CIE. Srečanje bo od 12. do 19. aprila 2013. Glavna tema posvetovanja bo "Naproti novemu stoletju svetlobe" s poudarkom na temah: Ritem svetlobe, Inteligentna razsvetljava in Nočne podobe mest. Posvetovanju bodo pridružena tudi srečanja tehničnih komitejev in sekcij. Več… 

 


LPTMM - 2013 Conference

15. -  18. april 2013, Smolenice, Slovak Republic

 

Light Pollution: Theory, Modelling and Measurements

Konferenca  Svetlobno onesnaženje: teorija, modeliranje in meritve

Več o konferenci je TUKAJ 

 


Konferenca LUX EUROPA 2013
 

18. -  20. september 2013 Krakov, Polska

 

Rok za oddajo povzetkov je bil podaljšan do 15. novembra 2012. Več o Lux Europa 2013 si lahko preberete tukaj.

  


Dohodnina

 

Do konca letošnjega leta lahko naredite nekaj dobrega za SDR. Prosimo, da nam namenite 0,5% svoje dohodnine in podprete delovanje SDR

Davčni zavezanci lahko do 0,5 odstotka odmerjene dohodnine namenite eni ali več organizacijam. Vabimo vas, da vaš del namenite delovanju SDR.

V obrazec ‘Zahtevek za namenitev dela dohodnine za donacije’, ki ga najdete na naši spletni strani, smo že vpisali naš naziv in davčno številko. Vas pa prosimo, da dopišete svoje podatke in izberete odstotek donacije (največ 0,5 odstotka), nato pa ga oddate na vašem davčnem uradu osebno, po pošti ali preko sistema eDavki najkasneje do 31. decembra 2012. Če omenjenega pol odstotka dohodnine ne namenite nikomur, ga podarite državnemu proračunu.

  


CIE izobraževanje

 

CIE Training on the Metrology of LEDs and LED Modules

 

28. in 29. november 2012  bo na Dunaju izobraževanje s področja "Meritve LED in LED modulov". Izobraževanje bo vodil prof. dr. Janos Schanda. Seminarja se lahko udeležite v živo na Dunaju ali preko interneta. Več o izobraževanju je TUKAJ.