SDR Novice, Letnik IV, št. 3

Oktober 2008/2


 

  1. O konferenci
  2. Forum
  3. Obvestilo

 


 

O konferenci

Konferenca BalkanLight 2008 in posvetovanje Razsvetljava 2008 sta za nami
Dovolj časa je minilo, da si je vsak ustvaril svoje mnenje o konferenci BalkanLight 2008 in posvetovanju Razsvetljava 2008. Kot organizatorji se lahko pohvalimo z dobro organizacijo, ki so jo večinoma pohvalili vsi udeleženci. Najhujša graja je bila to, da je bil programa preveč in da udeleženci niso imeli dovolj časa za odkrivanje lepot Ljubljane. Konference in posvetovanja se je skupaj udeležilo 182 udeležencev iz 24 držav (Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Kanada, Hrvaška, Danska, Finska, Nemčija, Grčija, Madžarska, Izrael, Italija, Japonska, Nizozemska, Norveška, Romunija, Rusija, Srbija, Slovenija, Slovaška, Španija, Švedska, Turčija, Velika Britanija in ZDA).

Nekaj utrinkov s konference je zabeležil tudi naš fotoaparat. Slike si lahko ogledate na www.balkanlight.eu/photo.htm.

Na spletni strani www.balkanlight.eu pa najdete tudi povezavo do zbornika vseh predavanj.

Nikakor ne smemo pozabiti na sponzorje, ki so omogočili konferenco v takem obsegu: Philips Slovenija d.o.o., Siteco sistemi d.o.o., Intra Lighting d.o.o., GE, Javna razsvetljava d.d., MTS International, Tehmar, Prelog d.o.o., LE Tehnika, ARRS.

 


 

Forum

http://www.sdr.mojforum.si

je spet zaživel. Upajmo, da se bo tokrat obdržal. Na naše uredništvo sta prišli dve vprašanji, na katera upam, da boste odgovorili na forumu VI.

Prvo vprašanje je povezano s projektom "Green Building" oz. z energetskimi izkaznicami stavb, ki so obvezne po 1.1.2009. Vprašanje se glasi, ali je moč razsvetljave res omejena na 9W/m2 za nakupovalna središča?

Drugo vprašanje pa je povezano z navadnimi E27 in verjetno tudi E14 žarnicami. Ali se njihova zgodba zares končuje tudi v Europi.

Vse to in še več na forumu SDR. Včlani se še danes.

 


 

Obvestilo

Obvestilo je prišlo iz GE, kjer so pripravili razpis za 26th Annual GE Edison Award competition.