SDR Novice, Letnik VI, št. 1

Marec 2010


 

  1. Uvod
  2. Članarina za leto 2010
  3. Uredba o svetlobnem onesnaženju okolja
  4. PURES
  5. Razno

 


 

Uvod

Velikonočni prazniki so pred nami in upam, da jih boste preživeli kar se da lepo in v krogu svoje družine. Kljub praznikom, ki so pred nami, pa bi vas radi opozorili na eno posebej perečo zadevo. Do 6. aprila na MOP sprejemajo pripombe na predlog spememb Uredbe o svetlobnem onesnaženju. Izkoristite praznike in pripravite dopis ter ga pošljite na MOP. Poleg tega pa obveščamo tudi o članarini za leto 2010 in pripombe in odgovorih na osnutek PURESa in TSG-1-004 Učinkovita raba energije.
Strokovno ekskurzijo bomo organizirali konec maja.

 


 

Članarina za leto 2010

Članarina za leto 2010 znaša 25 EUR. S članarino, ki jo društvo dobi, pokrijemo del stroškov, ki jih ima društvo z rednim delovanjem. Večji del denarja od članarine namenimo za plačilo članarine Slovenskega nacionalnega komiteja CIE v tej mednarodni organizaciji.
Samo članarina žal ni dovolj, da bi pokrivali vse stroške delovanja društva. Priznana slovenska podjetja s področja razsvetljave se nam lahko pridružujejo kot donatorji. Donacije znatno pripomorejo k delovanju društva, v strokovnih krogih pa povečujejo ugled donatorja. Hkrati pa donacija tudi zmanjšuje davek na dohodek pravnih oseb.
Kaj vse pridobite. če postanete donator, vam z veseljem obrazložita predsednik ali tajnik.

Članarino lahko nakažete z bančnim nalogom ali na drug, bolj sodoben način. Odprt imamo račun pri Novi KB Maribor štev. SI56 0417 3000 0689 282, v namen vpišite Priimek/CL10. Pri sklicu pa vpišite 00 2010-osebna številka

Marko Bizjak, predsednik društva

Več o članarini si lahko preberete tukaj.

 


 

Uredba o svetlobnem onesnaženju

V pogovorih z MOP smo ugotivli, da so le redki posamezniki poslali pripombe na obstoječo Uredbo o svetlobnem onesnaženju okolja. Zato vas pozivamo, da svoje pripombe pošljete na MOP!

Od. 5. marca je v javni obravnavi: Osnutek Uredbe o spremembah in dopolnitvah uredbe o mejnih vrednostih svetlobnega onesnaževanja okolja. Ker je v tem osnutku zajeto zelo malo potrebnih spememb, vas pozivamo, da v kar največji meri pošljete pripombe na MOP. Pripombe zbirajo do 6. aprila 2010.

Spoštovani!

Vabimo vas k oddaji pripomb in predlogov na:

- Osnutek Uredbe o spremembah in dopolnitvah uredbe o mejnih vrednostih svetlobnega onesnaževanja okolja.

Vaše pripombe in predloge lahko posredujete do torka, 6. aprila 2010 na e-naslov: katarina.celic[@]gov.si ali na naslov:

Ministrstvo za okolje in prostor
Direktorat za okolje
Dunajska c. 48
1000 Ljubljana

 


 

PURES in pripombe

Spoštovani,
na tem spletnem naslovu si je možno ogledati vse pripombe in odgovore nanje, ki so v času janve razgrnitve prispele na osnutka PURES in TSG-1-004 Učinkovita raba energije.
Še enkrat hvala za sodelovanje!

Lep pozdrav,
Saša Galonja
Sektor za graditev
Direktorat za prostor
Ministrstvo za okolje in prostor

 


 

Razno

Vas zanima kakšna bo prihodnost razsvetljave? Preglejte spodnji dokument:
The Future of Lighting 100305.pdf

GE dobil 5 zavidanja vrednih nagrad za svoje svetilke.

This month GE received 5 distinguished product awards from the US Department of Energy’s Next Generation Luminaires Competition.
This design competition is the most prestigious and scrutinized competition in North America. A panel of distinguished lighting designers and industry advocates selected GE to be "Best in Class" for the Evolve Cobrahead luminaire, a new LED street lighting product that will be launched in EMEA beginning of 2011, after the adaptation of the product to fulfil the European Standard requirements.
An additional two GE LED lighting outdoor products were recognized, Iberia LED and LED Area Lighter both products are already available in EMEA.
The compact design of the Iberia LED got the judges’ attention, they also pointed out that this luminaire provide a good uniformity with a warm color temperature. Regarding the LED Area Lighter, the broad uniform distribution was recognized as favorable attribute. The judges also commented that the throw was good without too much glare