SDR Novice, Letnik V, št. 1

April 2009


 

  1. Uvod
  2. Članarina za leto 2009
  3. Ekskurzija 2009

 


 

Uvod

Velikonočni prazniki so za nami in upam, da ste jih preživeli kar se da lepo in v krogu svoje družine. Kljub praznikom, pa smo za vas pripravili dve pomembni obvestili. Prvo obvestilo je o članarini za leto 2009, drugo obvestilo pa je o strokovni ekskutziji, ki jo, tako kot vsako leto, organiziramo v pozni pomladi.

 


 

Članarina za leto 2009

Članarina za leto 2009 znaša 25 EUR. S članarino, ki jo društvo dobi, pokrijemo del stroškov, ki jih ima društvo z rednim delovanjem. Večji del denarja od članarine namenimo za plačilo članarine Slovenskega nacionalnega komiteja CIE v tej mednarodni organizaciji.
Samo članarina žal ni dovolj, da bi pokrivali vse stroške delovanja društva. Priznana slovenska podjetja s področja razsvetljave se nam lahko pridružujejo kot donatorji. Donacije znatno pripomorejo k delovanju društva, v strokovnih krogih pa povečujejo ugled donatorja. Hkrati pa donacija tudi zmanjšuje davek na dohodek pravnih oseb.
Kaj vse pridobite. če postanete donator, vam z veseljem obrazložita predsednik ali tajnik.

Članarino lahko nakažete z bančnim nalogom ali na drug, bolj sodoben način. Odprt imamo račun pri Novi KB Maribor štev. SI56 0417 3000 0689 282, v namen vpišite Priimek/CL09. Pri sklicu pa vpišite 00 2009-osebna številka

Marko Bizjak, predsednik društva

Več o članarini

 


 

Ekskurzija 2009

DATUM ODHODA: 6. maj 2009
ČAS POTOVANJA: 2 (3) dni
NAJVEČJE ŠTEVILO POTNIKOV: 35 oseb; Minimalno število potnikov: 20

PROGRAM POTOVANJA

1. dan
Zbor udeležencev ekskurzije ob 21:00 v Mariboru (23:00 v Ljubljana, 24:00 v Novem Mestu). Vožnja proti Sarajevu.

2. dan
Zjutraj prihod v Sarajevo. Prtljago odložimo v hotelu Europa, kjer bomo imeli tudi zajtrk. Po zajtrku sprehod po centru in ogled Baščaršije. Nato bo sledil prvi strokovni ogled, kjer si bomo ogledali Hotel Central in BBI (Bosnia Bank International) Center, katerega otvoritev je bila 6.4.2009. Ob približno 14. uri si bomo privoščili klasično sarajevsko kosilo v eni od znanih »čevapđinic«. Po kosilu se bomo vrnili v hotel, kjer se bomo nastanili v sobah. Popoldan je namenjen počitku ali individualnim ogledom Sarajeva in morda manjšim nakupom. Ob 18. uri se bomo z avtobusom odpravili iz hotela in si ogledali olimpijski kompleks ZETRA. Ogledu sledi panoramska vožnja po Sarajevu in ogled cestne in dekorativne razsvetljave ter osvetlitve mostov in fasad. Panoramski vožnji bo sledila večerja in nato povratek v hotel.

3. dan
Po zajtrku se bomo odpravili po poteh NOB od Sarajeva preko Travnika do Jajca, kjer si bomo ogledali lokalne znamenitosti in slapove. Po ogledu bomo imeli kosilo. Po kosilu pa se bomo odpravili proti Sloveniji. V Ljubljano naj bi prispeli okrog 23. ure, v Maribor pa slabi dve uri pozneje.

CENA POTOVANJA PO OSEBI bo okrog 200 EUR (odvisno od števila udeležencev).

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz Ljubljana-Sarajevo-Ljubljana, nočitev z zajtrkom, 2x kosilo, dodaten zajtrk, večerjo (četrtek), voden ogled po Baščaršiji z lokalnim vodičem.

Doplačilo za nečlane društva: 35 EUR

Prijavnica

 


 

Forum

http://www.sdr.mojforum.si

je spet zaživel. Upajmo, da se bo tokrat obdržal.

Vse to in še več na forumu SDR. Včlani se še danes.