SDR Novice, Letnik VIII, št. 3

POSVETOVANJE RAZSVETLJAVA 2013 

10. in 11. oktober 2013, Hotel Golf, Bled.

 

Še 10 dni za oddajo povzetkov za letošnje posvetovanje. Call for papers

 

Vabilo za oddajo člankov - Call for papers (pdf)

 

Vabljeni predavatelji:

- Prof. dr. Liisa Halonen, Aalto University, Helsinki, Finska - Mesopic photometry

- dr. Peter Blattner, Federal Institute of Metrology METAS, Bern, Švica  - History and basics of photometry

- Tony Bergen, Photometric Solutions International, Huntingdale, Australia. Measurements and use of luminous intensity distributions

- Dr. Richard Young, Instrument Systems GmbH, Germany - Interpolation of NMI standard lamp values to other wavelengths

 

 

Svoje prispevke so že napovedali:

-          podjetje Vosloh Vossloh-Schwabe - Inteligentna kontrola razsvetljave

-          Podjetje BARTEC VARNOST - EOL – end of life; razsvetljava v coni 1 eksplozijsko ogroženih prostorov

-          doc. dr. Živa Kristl, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo

-          Denan Konjhodzic, Instrument Systems GmbH, Munich, Germany - Measurement of SSL-based Luminaires

 

Letošnje posvetovanje bomo združili z organizacijo delavnice v okviru sekcije 2 (Physical Measurement of Light and Radiation) Fizikalno merjenje svetlobe in sevanja (http://www.sdr.si/sl/div2.html). Delavnica bo potekala v torek, 8. in v sredo, 9. oktobra, v hotelu Park, prav tako na Bledu. Na delavnici bodo vabljena predavanja, ki jih bodo imeli najboljši svetovni strokovnjaki s področja merjena svetlobnotehničnih veličin. Seveda pa bomo kakšnega povabili tudi na naše posvetovanje, ki bo v četrtek in petek. V sklopu posvetovanja Razsvetljava 2013 bo tudi občni zbor SDR.

 

Sponzorji:

  

 

Več o posvetovanju: http://www.sdr.si/sl/p13.html

 

Kot smo že omenili ob zaključku lanskega posvetovanja si želimo v letošnjem letu dvigniti tehnični nivo predstavitev. Zato smo pripravili 60% popust pri kotizaciji za vse, ki bodo napisali članek za zbornik in imeli predstavitev.

 

Vabimo vas, da že danes razmislite kaj lahko predstavite na letošnjem posvetovanju.

 

Vabljeni tudi sponzorji!

 

 

 

Donacije v SDR

Do danes so svoje donacije za leto 2013 nakazala podjetja:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Če ste to obvestilo prejeli dvakrat, se vam iskreno opravičujemo. 

 

To sporočilo vam je bilo poslano v imenu Slovenskega društva za razsvetljavo. Prejeli ste ga na osnovi vaše prijavnice v SDR, udeležbe na posvetovanju ali ekskurziji ali ker je vaš e-naslov javno objavljen.
Vsiljena pošta
Če prejemate naša sporočila v mapo Vsiljena pošta (Junk/Bulk) ali pa imate težave s prikazom slikovnega gradiva v naših e-sporočilih, dodajte naš naslov v svojo zbirko kontaktov ter na seznam prejemnikov varne pošte.
Odjava
Vse podatke o članih skrbno varujemo skladno s sprejeto politiko zasebnosti in zakonodajo. V skladu s 73. členom ZVOP-1 lahko kadarkoli sledeč tu navedenim navodilom zahtevate, da trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega obveščanja.

Prosimo, da upoštevate, da morate v primeru, da našo pošto v vaš e-nabiralnik prejemate preko posredovanja (redirekcija) z enega izmed vaših drugih e-naslovov, odjaviti tisti naslov, na katerega je naša pošta naslovljena. Zaradi specifičnosti poslovnega procesa in tehničnih omejitev je mogoče, da boste v 15 dneh od datuma vaše odjave še prejeli našo e-pošto, v primeru, da je bila e-pošta že poslana oziroma v fazi pošiljanja. Vnaprej se vam opravičujemo in vas prosimo za razumevanje.
Prizadevamo si, da vam posredujemo zanimive in uporabne informacije. Če jih iz kakršnegakoli razloga ne želite več prejemati, pošljite e-pošto s predmetom »Odjavi SDR novice« na naslov