SDR Novice, Letnik VII, št. 4

POSVETOVANJE RAZSVETLJAVA 2012 

25. in 26. oktober 2012, Rimske terme/Rimske Toplice.

 

Glavna tema

TEHNOLOGIJA IN REŠITVE

 

Spremljajoče teme:

Sodobni svetlobni viri (LED), Telemanagement, Regulacije in krmiljenje, Prihranki električne energije, Optimizacija vodenja razsvetljave

 

S tem vabilom vabimo strokovnjake k sodelovanju in jih pozivamo, da prijavijo svoje prispevke.

NOVO!!! Udeleženci, ki bodo pripravili članek, ki bo objavljen v zborniku, in imeli predstavitev le-tega, imajo 30% znižanje kotizacije! 

Rok za oddajo kratke vsebine oz. izvlečkov smo podaljšali do 15. septembra. 

 

Več o posvetovanju je tukaj. Prijava na posvetovanje je možna le preko spletnega obrazca na domači strani www.sdr.si oz. direktno na: elektronska prijava  

 

Ne pozabite tudi na:

5 minut slave - Predstavitev s stojnico - Povabilo sponzorjem – Delavnico - Občni zbor

 

 

Konferenca BalkanLight 2012  

3. – 6. oktober 2012, Beograd, Srbija

 

 

Na konferenci BalkanLight 2012, bo imel vabljeno predavanje tudi prof. Grega Bizjak.

Slovensko društvo za razsvetljavo bo organiziralo avtobusni oz. kombi prevoz, če bo dovolj interesentov. Prosimo sporočite svojo namero, da bi potovali s SDR! Predviden odhod iz Ljubljane v sredo, 3. oktobra, ob 10:00, povratek iz Beograda v soboto, 6. oktobra, v popoldanskih urah.

Več o BalkanLight si lahko preberete tukaj.

 

 

CIE praznuje 100

12. -  19. april 2013, Pariz, Francija

 

V letu 2013 bo CIE, naša krovna organizacija, praznovala 100. obletnico delovanja. Ker je bilo združenje ustanovljeno v Parizu, bo tudi naslednji "Midterm Session" v mestu ljubezni. V sklopu te konference bo tudi praznovanje prve 100-letnice CIE. Srečanje bo od 12. do 19. aprila 2013. Glavna tema posvetovanja bo "Naproti novemu stoletju svetlobe" s poudarkom na temah: Ritem svetlobe, Inteligentna razsvetljava in Nočne podobe mest. Posvetovanju bodo pridružena tudi srečanja tehničnih komitejev in sekcij.

 

 

Konferenca LUX EUROPA 2013  

18. -  20. september 2013 Krakov, Polska

 

Rok za oddajo povzetkov je podaljšan do 15. novembra 2012. V originalnem roku nihče iz Slovenije ni poslal povzetka. Vabimo vas, da izkoristite podaljšanje roka in oddate povzetek.

Več o Lux Europa 2013 si lahko preberete tukaj.

 

 

 

Interaktivna razsvetljava

 

Podjetje Enlighter d.o.o. je 2. avgusta praznovalo uradno otvoritev interaktivne svetlobne instalacije Interactive Lightboxes, ki uporablja njihov inovativni sistem za interaktivno razsvetljavo LightAct. Sistem LightAct omogoča regulacijo razsvetljave glede na lokacijo uporabnika v prostoru in je prejel bronasto nagrado na sejmu inovacij v Varšavi ter bil uvrščen na Slovenskih forum inovacij 2011. Video instalacije si lahko pogledate tukaj, ostale možnosti uporabe sistema pa tukaj.

 

 

Poletni tabor inovativnih tehnologij  

 

Na Fakulteti za elektrotehniko so v sklopu promocijskih dejavnost študija elektrotehnike v času od 19. do 24. avgusta organizirali  Poletni tabor inovativnih tehnologij. Organizirali so 8 delavnic, ena izmed njih je imela naslov Svetla prihodnost svetlečih diod.

 

"Udeleženci so najprej spoznali osnove svetlobne tehnike in razsvetljave. V laboratoriju (temnici) smo si ogledali svetlobne vire, njihovo delovanje in oddano svetlobo. Delavnica je bila tudi praktična, saj je vsak udeleženec predelal halogensko namizno svetilko v LED svetilko in to svetilko tudi odnesel domov. Nekateri so svetilke še dodatno okrasili s svetlečimi diodami na ohišju. V sklopu delavnice smo si ogledali tudi dve podjetji, ki se ukvarjata s razsvetljavo. Prvo je Hella Saturnus Slovenija, kjer razvijajo in izdelujejo žaromete in druga svetlobna telesa za avtomobilsko industrijo, drugo pa  Intra Lighting, kjer smo si ogledali proizvodnjo notranjih svetilk ter testne laboratorije," je za SDR povedal dr. Matej B. Kobav.

Objavo v časopisu Delo si lahko ogledate tukaj.